
 Spørgsmål fra Kjeld Christensen, Snejbjerg

Situation: Blå og sort er pindeklar.
Blå kugle skydes op mod sort kugle, der ligger lidt fra slutpinden.
Blå kugle rammer pinden, og er dermed ude af spillet.
Sort kugle kan ikke umiddelbart ramme pinden, så spillet kan afsluttes. Spillet fortsætter.
Må spilleren, der havde blå kugle ikke fortsat være på banen og aftale det videre spil med 
spilleren, der har sort kugle.
Ved en sådan situation ved et stævne blev en af vore spillere bedt om at gå udenfor banen og 
holde mund.
Jeg er personlig helt uenig i sådan en afgørelse.

Et enigt regeludvalg er kommet til følgende afgørelse:
Spilleren der har blå kugle må fortsat være inde på banen og snakke med sin makker, idet krocket 
er et makkerspil.

Til grund for afgørelse er følge paragraffer:

 § 1 stk. 2: ….blå og sort er medspillere. 

 § 3 stk. 12 Når 2 spillere er blevet frispillere, skal de krockere hinanden og begge modspillere. 
Herefter er en spiller færdig, hvis start/slutpinden rammes. Kuglen fjernes fra banen. Spillet er 
afsluttet når begge kugler har ramt start/slutpinden.

Endelig § 9 stk. 4 Spillerne skal udvise sportslig optræden under krocket kampen og ikke genere 
med og modspillere.


