
spørgsmål fra Ib H. Møller, Nexø krocket.

Slag m kølleside

Sort er frispiller, Du (gul) og blå er ikke frispillere.
Du (gul) vil krockere sort.
I forberedelsen svinger Du køllen frem og tilbage, og siden på Din
Kølle rammer gul, der triller hen og rammer blå.

Hvad er situationen nu?

Vi har set i Krocketreglerne:
Grundregler § 3, stk. 1 og 2.
stk. 1: ”Der må ikke slås med siden af køllen”
stk. 2: ”Ugyldige slag skal lægges tilbage”.

Er slaget ugyldigt

Et enigt udvalg er kommet frem til følgende:
Det må være et ugyldigt slag og kuglen skal lægges tilbage.
Og så må man udføre slaget rigtigt. 

Til grund for afgørelsen er følgende regel:
Grundreglerne §3 
stk. 1: Der må ikke slås med siden af køllen.
stk. 2: Ugyldige slag skal lægges tilbage


