
Spørgsmål fra Birte Søgaard , modtaget den 2. juni 2019
 
Jeg vil gerne spørge om hvornår et slag er gennemført.
 
Vi er flere klubber, der er stoppet ved en ganske lille berøring. Kuglen har overhovedet ikke flyttet 
sig, køllen ikke ført bagover klar til slag.

 
Med venlig hilsen
Birte Søgaard
 
Et enigt regeludvalg er kommet frem til følgende svar:

Et slag er gennemført, når køllen er ført tilbage og frem igen inden berøring af kuglen. 

Begrundelse

§9 stk 3: Hvis kuglen/kuglerne berøres af køllen i forbindelse med klargøring til slaget, er dette ikke
et slag. Men kuglen/kuglerne må selvfølgelig ikke flytte sig, og spilleren bør absolut undgå at 
berøre kuglen/kuglerne med køllen før slaget.


