
 
13. august 2016 

Til regelfortolkningsudvalget. 

 

Hvor død er en død kugle egentlig? 

En død kugle rammes, hvorved den passerer midterbuen. Har den så passeret? 

Vi dømte, at den ikke var aktiv i spillet, hvorfor den ikke havde passeret, men efter et 

kik i reglerne fremgår det, at bortset fra, at den døde kugle ikke kan krockeres, gælder 

alle øvrige regler også for en død kugle og så er den vel igennem. 

Så nu er det op til udvalget om den har passeret midterbuen. 

En død kugle på banen har jo indflydelse på spillet ved evt. at ligge i vejen og man 

mister et slag, hvis man rammer den så den løber ud. Den lægges så et køllehoved 

inden for snoren.  

Ovennævnte situation fik mig til at se afgørelserne igennem, for at se om svaret var 

der. Her fandt jeg følgende syn på en død kugle: 

 

I afgørelsen den 27/6-2013: Kugle uden for banen skriver i at kuglen må flyttes, da en 

død kugle ikke må have indflydelse på spillet på banen.  

Reglen siger at kuglen skal ligge et køllehoved fra snoren, hvor den løb ud. Hvis en 

kugle ligger død på banen, må den vel ikke flyttes, hvis man synes den ligger i vejen 

for spillet. 

Sådan er der så meget! 

 

I afgørelsen den 15/06-2016: Kugle ved bue 14 på pind. 

Her mener jeg, at henvisningen bør være til § 5 stk. 3: 

En medspillers kugle kan ikke pindekugles ved krockering. 

 

Det var bare det jeg ville sige! 

Mvh. Robert Nielsen 

26. august  2016 

DGI Krocket – Regeludvalget 

Regeludvalget har behandlet spørgsmålet fra Robert Nielsen.  

Et enigt regeludvalg er kommet til følgende afgørelse: 

Den døde kugle har passeret buen 

Af § 7 stk. 1 fremgår det at: ”Alle øvrige regler gælder også for en død kugle .”  
En død kugle, der ligger på banen, indgår i spillet på banen. Det er kun en død kugle, der 
ligger uden for banen der må flyttes, hvis den generer spillende kugle slag. 
 

Med venlig hilsen regeludvalget 
 

Carl Ejnar Friis Lyngsø, formand 
Herluf Rasmussen, udvalgsmedlem 

Tommy Risum, udvalgsmedlem 
 

 


