
8. december 2015 

Til Regeludvalget 

name: Bent Kokholm 
 
Hvis en person oplyser at hendes kugle er ude og modspiller spiller op til hende og 
opdager at hendes kugle alligevel ligger inde, hvad gør man, skal hendes kugle ligges 
ud eller får hun en staf ved hun skal lægge over eller må modspiller lægge sin kugle 
tilbage og begynder forfra? 

23. december 2015 

DGI Krocket – Regeludvalget 

Regeludvalget har behandlet spørgsmålet fra Bent Kokholm. Et enigt udvalg er 
kommet til følgende afgørelse: 

KUGLEN ER UDE 

Af § 3 stk. 9 fremgår det at: ”Når spilleren har slag og slår sin kugle uden for banen, mistes 
et slag. Da kuglen ikke har flere slag, er kuglen død. Kuglen lægges uden for snoren et 
køllehoved fra, hvor den løb ud. Næste gang spilleren har slag, lægges kuglen ind – et 
køllehoved fra snoren. Først næste gang herefter må spilleren slå. 
 
Direkte adspurgt skal man svare ærligt og udvise sportslig optræden, hvilket fremgår af § 9 
stk. 4. 
 
Regeludvalget vil opfordre til at § 3 stk. 9 overholdes, således at en kugle der er ude, 
lægges et køllehoved fra snoren. Dette markerer tydeligt for alle at kuglen er ude og 
dermed død kugle. 
 

Med venlig hilsen regeludvalget 
 

Carl Ejnar Friis Lyngsø, formand 
Herluf Rasmussen, udvalgsmedlem 

Tommy Risum, udvalgsmedlem 
 


