Kuglen er fortsat pindekugle og ma passere bue 8 i nzeste slag.
Spergsmal 4. august 2014
Til Regelfortolkningsudvalget:

Her er et spgrgsmal om pindekugle:

Spergsmal 1:

En pindekugle rammes af en modstanders kugle (frispiller eller ikke pindekugle) hvorved
pindekuglen lgber hen og laegger sig i bue 8 (kalleskaft kan ikke ga mellem bue og kugle),
er pindekuglen ude af stilling?

Speargsmal 2:

En pindekugle ligger i bue 8 (kglleskaft kan ikke ga mellem bue og kugle) pindekuglen
rgres af en modstanders kugle (frispiller eller ikke pindekugle), er pindekuglen nu ude af
stilling?

Med venlig hilsen
Ernst Vedstesen

Svar 23. august 2014:

DGI Krocket — Regeludvalget

Regeludvalget har behandlet spgrgsmalet fra Ernst Vedstesen. Et enigt udvalg er kommet
til falgende afggrelse:

Kuglen er fortsat pindekugle og ma passere bue 8 i naeste slag.
Grundlaget for afgarelsen af begge spargsmal er:

Det fremgar af § 2 stk.1 at "En kugle har ikke passeret en bue for spillerens kalleskaft kan
ga ned mellem kuglen og buen uden at bergre kuglen”. Da kuglen kommer fra den rigtige
side, kan den frit vaelge at ga igennem buen/buerne eller at blive liggende.

Det fremgar af § 5 stk.7 at "Hvis en kugle forarsager, at modstanderens pindekugle
rammes, ma den ligge i to slag efter bergringen”.

Med venlig hilsen regeludvalget:
Carl Ejnar Friis Lyngsg, formand
Herluf Rasmussen, udvalgsmedlem
Tommy Risum, udvalgsmedlem



