
Kugle udenfor banen!
Spørgsmål 19. juni 2013:
Spørgsmål til Regeludvalget:

Hvis en kugle er slået ude for banen og lagt et køllehoved fra snoren som beskrevet, må 
den så flyttes hvis den er i vejen for at den næste spillers slag, og derefter ligges på plads,
det er jo i princippet en kugle der er ude af spillet indtil han/hun har ret til at ligge den ind 
igen.
mvh Tage Eriksen
Harboøre krocket klub.

Svar 27. juni 2013:

DGI Krocket – Regeludvalget
Regeludvalget har behandlet spørgsmålet fra Tage Eriksen. Et enigt udvalg er kommet til 
følgende afgørelse:
Kuglen må flyttes

Grundlaget for afgørelsen er:
Af reglerne § 3 stk. 8 fremgår det at ”En kugle, der ligger uden for banen, skal lægges et 
køllehoved ind vinkelret på snoren, hvor den løb ud af banen.”
Begrundelsen for at placere kuglen et køllehoved fra snoren er klart at gøre opmærksom 
på, om kuglen er inde eller ude, over for de øvrige spillere. Udvalget er enige om at kuglen
må flyttes, da der er tale om en ”død” kugle og at en død kugle ikke må have indflydelse 
på spillet på banen.

Med venlig hilsen regeludvalget
Carl Ejnar Friis Lyngsø, formand
Herluf Rasmussen, udvalgsmedlem
Tommy Risum, udvalgsmedlem


