
Kuglen er inde!
Spørgsmål 23. september 2013
Til Regelfortolkningsudvalget:

Ud fra jeres fortolkning af fast krockade slag ved snoren, kommer jeg i tvivl om hvad der 
op og ned.
Og jeg har følgende spørgsmål:

En kugle ligger udvendig ved snoren, og alle spillere har konstateret, at kuglen er inde.
Nu viser det sig, at den ligger udenfor banen, da spilleren skal til at slå.
Har spilleren mistet et slag?
Mvh. Ernst

Svar 27. september 2013
DGI Krocket – Regeludvalget
Regeludvalget har behandlet spørgsmålet fra Ernst Vedstesen. Et enigt udvalg er kommet 
til følgende afgørelse:

Kuglen er inde.

Grundlaget for afgørelsen er:
Udvalget ser en klar forskel på vores afgørelse og spørgsmålet fra Ernst. I vores afgørelse
er der tale om en krockering først. Spilleren vælger at bruge det første slag til at flytte den 
ramte kugle i en fast krockade. Da spilleren slipper kuglen ligger den uden for snoren, 
hvorfor der bruges et slag.
I Ernst's eksempel er kuglen konstateret inde af spillerne, så den vil også være inde 
selvom snoren flyttes.

Med venlig hilsen regeludvalget
Carl Ejnar Friis Lyngsø, formand
Herluf Rasmussen, udvalgsmedlem
Tommy Risum, udvalgsmedlem


