
To kugler løber ud samme sted!

Spørgsmål 10. april 2013:
Spørgsmål til Regeludvalget:
”Efter at have krockeret en kugle, og fået to slag, ønsker jeg at føre begge kugler (med en 
løs krockade) over til en sidebue. Begge kugler løber ud over sidesnoren præcis samme 
sted.”

Hvordan skal de lægges ind?

Med venlig hilsen
Kristian Hedegaard
Krocket spiller og instruktør i Sole.

Svar 17. april 2013
Regeludvalget har behandlet spørgsmålet fra Kristian Hedegaard, Sole. Et enigt udvalg er 
kommet til følgende afgørelse:
Modstanderens kugle lægges ind, hvor den løb ud over snoren. Herefter
kan spillende kugle valgfrit placeres enten til højre eller venstre for
modstanderens kugle.

Grundlaget for afgørelsen er:
Af reglerne § 3 stk. 8 fremgår det at ”En kugle, der ligger uden for banen, skal lægges et
køllehoved ind vinkelret på snoren, hvor den løb ud af banen.”
Da kuglerne er af en sådan beskaffenhed at de ikke kan stables, er udvalget enige i 
ovennævnte fortolkning.

På udvalgets vegne
Carl Ejnar Friis Lyngsø
formand


