
Væltede pinde eller buer 

Spørgsmål:
Hej Herluf,

Jeg lovede at komme med et 'problem' til Regeludvalget.

Det er altid svært at forklare men jeg prøver:

Jeg er på vej til vendepinden og kuglen rammer pinden så den slås ud af stilling uden at 
vælte.
Den står altså i en vinkel på måske 45 grader.

Min kugle ligger sådan, at jeg kan slå direkte over til bue 8. Men hvis jeg rejser pinden op i
lodret stilling (uden at den rører kuglen), kan jeg kun slå ind i banen og derved få et 
dårligere slag.
Jeg opnåede altså en fordel ved at slå med det samme.

Spørgsmålet er, om pinden skal rejses op før eller efter at jeg slår.
Det samme spørgsmål gælder vel også hvis pinden vælter helt og ligger ned.
Det kunne også komme på tale ved en bue som slås ud af stilling, formentlig med køllen, 
uden at vælte.

Vend endelig tilbage hvis det er uforståeligt.

--
Hilsen Arvid

Svar 13. januar 2013
Regeludvalget har behandlet spørgsmålet fra Arvid Mærsk. Et enigt udvalg er kommet til 
følgende afgørelse:

Pinden rettes op inden det efterfølgende slag udføres

Grundlaget for afgørelsen er:

Alle krocketspillere ved, hvordan banen skal se ud inden kampen begynder.

Hvis en krocket spiller i spillets forløb får en bue til at hælde uden den er revet op eller den
ligger
fladt på banen, så sættes buen på plads og spillet fortsætter. Det samme gør sig 
gældende for pinden efter udvalgets opfattelse. §3 stk. 10 omtaler at der mistes slag hvis 
bue eller pind rykkes op, når spillen slår og det er jo ikke tilfældet her. Derfor:
Pinden rettes op til lodret som når banen stilles op, og spilleren har ikke mistet slag og 
bruger derfor herefter 1. slag efter pinden.

På udvalgets vegne

Carl Ejnar Friis Lyngsø

formand


